Maartje de Haan
In opdracht

Ben je op zoek naar een schilderij naar eigen idee of wil je graag je (huis)dier laten portretteren? Neem dan contact met me op om een afspraak te maken voor een atelierbezoek/opdrachtbespreking.

Werkwijze

Ik werk aan de hand van meerdere duidelijke foto's en een karakteromschrijving van je dier. Het aanleveren van goede en duidelijke foto's is belangrijk om er een mooi schilderij van te kunnen maken. Hoe meer ik zie op de foto, hoe meer ik kan schilderen!

Enkele foto-tips:
  • Het beste kun je fotograferen bij daglicht (niet bij fel zonlicht);
  • Een scherpe foto is van belang, met name voor de details. Zorg ervoor dat de ogen en neus goed scherp zijn;
  • Fotografeer je dier op ooghoogte, dat is mooier dan van bovenaf;
  • Zorg ervoor dat je minstens 1 goede foto hebt voor de houding, zoals je hem/haar graag op het schilderij afgebeeld zou zien en maak nog enkele detailfoto's van de kop;
  • Maak véél foto's! Het kost je niets en later kun je de beste uitkiezen. Let hierbij vooral op zijn/haar uitdrukking/expressie.

Als je (huis)dier inmiddels is overleden, kunnen we de bestaande foto's samen doornemen om zo te bekijken of het mogelijk is om er een goed schilderij van te maken.

Bij voorkeur en indien mogelijk, zie ik je dier graag in het echt. Hij/zij is welkom in mijn atelier.

Levertijd

De levertijd van een schilderij op maat is op dit moment ongeveer 2 maanden. Mocht je iets bestellen voor een speciale gelegenheid, dan laat het me weten en kijk ik naar de mogelijkheden om de levertijd te versnellen.

Tarieven

De kosten zijn afhankelijk van het formaat doek, de complexiteit en het aantal te portretteren dieren. Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op 1 dier* met 'eenvoudige' achtergrond. Voor exacte prijzen graag contact opnemen.

* Reken per extra dier +80% per doek.
** Tegen meerprijs kan er op een ander materiaal geschilderd worden, zoals linnen of hout.
*** Vanaf formaat 60x60 cm optioneel, tegen meerprijs met aluminium frame.
Atelieradres:
Bekersberg 11
5688 JN Oirschot